Zilver

Wijnkeuring 2020 de lage landen.

In februari van dit jaar hebben we onze wijnen voor het eerst geproefd. Het resultaat van al het werk in 2020 was eindelijk daar. Blij verrast waren we van het resultaat en onze  wijnmaker Diederik Beker van het Betuws Wijnomein raadde ons aan om de wijnen ook in te sturen naar de Wijnkeuring 2020 voor de Lage landen. Volgens hem was er wel een kansom een medaille te halen.

 

In september hebben we van beide wijnen een aantal flessen opgestuurd en daarna begon het wachten. Eind oktober kregen we de uitslag en tot onze grote vreugde bleken zowel Auansati wit 2019 als Auansati Rosé 2019 een zilveren medaille te hebben ontvangen.

De Wijnkeuring van de Lage Landen wordt jaarlijks uitgevoerd door het Deutsche Weinbauamt in Neustadt an der Weinstrasse; de Nederlandse en Belgische wijnen worden gezamenlijk met Duitse wijnen gekeurd volgens dezelfde criteria. Dit instituut is een professionele instelling dat ieder jaar meer dan 16.000 wijnen keurt. Voor Duitsland worden de uitslagen van die keuringen bekend gemaakt in de Landesprämierung.

 

Het volledig persbericht is via deze link te lezen.