Over Wijndomein Auansati

Wij zijn Jan Everts & Karin Eizema. Wijndomein Auansati is de naam van ons bedrijf en wijngaard in de Betuwe. Vanaf de zomer 2015 zijn we van start gegaan om ons bedrijf op te zetten.

Onze doelstelling is het maken van mooie wijnen, waar ook andere mensen van kunnen genieten. Dit doen we niet als broodwining, maar puur vanuit een passie voor mooie wijnen en het productieproces daaromtrent.

Je vindt ons ook op Facebook.

Waarom maken we wijn?

Wijn is een bijzondere drank. Ieder jaar weet de wijnrank vanuit het niets hele zure groene besjes te maken, die in de loop van de zomer veranderen in mooie, lekkere zoete vruchten. Deze vruchten worden vervolgens in de wijnmakerij via vergisting omgezet naar een heerlijke en (mits met mate gedronken) gezonde drank.

Wij geloven dat we door het steken van onze energie en passie in het maken van een mooie wijn ook andere mensen kunnen laten genieten van deze bijzondere drank.

Van wijn moet je kunnen genieten zonder zorgen. Zonder zorgen betekent een eerlijke en heerlijke wijn volgens principes waarbij bodem, water en lucht zoveel mogelijk worden ontzien. Wij vertellen hier graag over bij een rondeldiing.

Auansati

Waar komt de naam Auansati eigenlijk vandaan?

Bij het zoeken naar een geschikte naam voor ons bedrijf zijn we op een document uit het jaar 850 gestuit. Althans zo luidt het verhaal. Het is onduidelijk of dit document echt heeft bestaan, maar in 1007 wordt hiernaar verwezen in ieder geval.

Auansati wordt volgens het verhaal in 850 gebruikt als naam van het gebied waarin wij wonen. Een meer dan passende naam voor ons wijndomein dus.