Eerlijk en heerlijk

 

Eerlijke en heerlijke wijn

Van wijn moet je kunnen genieten zonder zorgen. Zonder zorgen betekent een eerlijke en heerlijke wijn volgens ecologische principes. De grond geeft en krijgt terug, het bodemleven speelt een belangrijke rol bij het behouden van gezonde en sterke wijnranken en moet dus gekoesterd worden. Dit betekent een manier van productie met zo weinig mogelijk bestrijdingsmddelen en alleen middelen worden gebruikt die nodig zijn om gezonde planten en druiven op te laten groeien.

Wijngaard

 

Inmiddels is in 2021 ons wijnhuis gerealiseerd. Daarmee hebben we een mooi proeflokaal en wijnopslag weten te realiseren. Voor het produceren van de wijn maken we dankbaar gebruik van de jarenlange ervaring van het Betuws Wijndomein. Daar wordt op zeer professionele manier van onze druiven onze wijn gemaakt. Want druiven verbouwen is een vak op zich, er een goede wijn van maken nog weer een heel ander vak.

In 2017 zijn de eerste druiven geplant. Het zijn druiven die in ons Nederlandse klimaat willen groeien en rijp worden en tegen een stootje kunnen. Dit laatste is belangrijk omdat Nederland ook in de zomers behoorlijk vochtig is en druiven gevoelig zijn voor schimmelinfecties.

Wij proberen op biologische grondslag wijn te maken en daar heb je druiven voor nodig die dat aan kunnen. Klik hier voor meer informatie over de door ons aangeplante druivenrassen.